Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Matèria Transversal

La Materia Transversal és formació per a l'alumnat de Graus de la UdL.

El VII Memorial Hortènsia Alonso dedicat a les violències sexuals

memorialEl VI Memorial Hortènsia Alonso és una jornada coorganitzada pel Centre Dolors Piera, l’Ajuntament de Lleida i la Creu Roja. Enguany està dedicada a l'abordatge de les violències sexuals.

Dia: dijous, 29 de novembre (matí, de 9.30 a 14.00h)

Lloc: Auditori (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera)

Si ho desitgeu, podeu seguir la jornada en directe a través del canal de retransmissions del campus de la UdL.

Inscripció:

 • Públic, en general: a través del correu electrònic: formacióAquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
 • Alumnat de la UdL (matèria transversal): formulari en línia

Podeu descarregar-vos el programa.

Llegeix més: El VII Memorial Hortènsia Alonso dedicat a les...

Llenguatge no sexista

LLENGUATGE NO SEXISTALes llengües no són quelcom asèptic, sinó que són una construcció social forjada a partir de les creences i normes que configuren la nostra cultura. No només compleixen una funció transmissora de missatges, sinó que també contribueixen a estructurar el nostre pensament i reflecteixen elements de la cultura i de la societat. 

Malgrat els avenços socials que han tingut lloc en relació a la consecució de la igualtat d’oportunitats, la llengua continua incorporant elements que inivisibilitzen les dones o bé que contribueixen al manteniment dels estereotips i dels rols de gènere tradicionals.

El curs "Llenguatge no sexista", reconegut amb 1 ECTS de matèria transversal, ens donarà eines per fer un ús no discriminatori del llenguatge per tal de incloure les dones a la llengua i als discurs, en igualtat d’oportunitats i sense biaixos de gènere.

 • Dates: inici del curs 29 d'octubre. La data de finalització dependrà del ritme de l'alumna/e, però la data límit per acabar-lo és el 30 de novembre.
 • Lloc: campus virtual (online)
 • Preu: 39,53€
 • Inscripció: formulari (a partir del 8 d'octubre i fins esgotar places)

Llegeix més: Llenguatge no sexista

Oferta matèria transversal en igualtat de gènere per al curs 2018-2019

cursos 2018 2019El Centre d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera organitza cursos de matèria transversal en igualtat de gènere. L'oferta de Matèria Transversal Bàsica en gènere per al 1r i 2n semestre, aprovada pel Consell de Govern el juny de 2018, està formada per 6 cursos independents d'1ECTS cadascun. 

Per ordre cronològic, són els següents: 

 • Llenguatge no sexista (online, Campus Virtual UdL, octubre)
 • VII Memorial Hortènsia Alonso. L'Abordatge de les Violències Sexuals (presencial, 29 de novembre de 2018 a l'Auditori del CCCT, Campus de Cappont)
 • Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes: Aplicació Pràctica en l'Educació (online, Campus Virtual UdL, febrer)
 • Jornada: Violència de Gènere i Treball (presencial, 7 de març de 2019, Campus de Cappont)
 • IV Jornades Feministes. Salut alimentària de les dones: anorèxia i bulímia (presencial, abril, Campus de Ciències de la Salut)
 • Diversitat Sexual i Identitat de Gènere (online, Campus Virtual UdL, maig)

La inscripció es realitzarà online a través del formulari d'inscripció i s'obriran, per ordre, els períodes d'inscripció per a cadascuna de les activitats formatives. A mesura que es vagin organitzant trobareu les informacions en aquesta entrada o a la pàgina de l'oferta detallada de la matèria transversal). Així mateix, s'enviarà la informació al Campus Virtual i a la llista de distribució del correu d'alumnes de la UdL. 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto