Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Identitat esculpida. L'esport per superar el càncer de mama

expo-ciclista-cancer-pitDe l'1 al 30 de setembre, a la planta -1 del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del Campus de Cappont de la UdL (Carrer Jaume II, 69), es podrà visitar l'exposició Identitat Esculpida de Mar Hernández. Dilluns dia 14 de setembre a les 11.30h s'inaugurarà comptant amb la presència de les autoritats i institucions participants, la participació del Dr. Iglesias, cap de la Unitat de Mama de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, una explicació de l'obra a càrrec de l'autora, una taula rodona amb la participació de Mar Hdez Plana, artista i esportista, Eva Figueres, psicòloga de l'AECC, Digna de Torres, presidenta d’Adima, Oscar Giralt, director comercial Medilast i una visita guiada. 

L'exposició és un projecte que neix de la necessitat d'expressió artística sorgida del procés personal de malaltia del càncer de mama que va patir l'artista Mar Hernández Plana, escultora de professió i vocació. Un procés que comporta una transformació, no només física, sinó en tots els aspectes i facetes personals.

 En aquesta ocasió no és ella la que mesura i proporciona la figura humana, ella és la dibuixada i mesurada; en aquesta ocasió no és ella qui modela, sinó que és modelada, des de l’extirpació i el fet de treure, acaba abocada al seu propi procés de reconstrucció.

L'exposició és un recull d'imatges (fotografies de gran format) que tracten simbòlicament aquest procés i que aborden de forma estètica tot el que hi ha darrere del càncer de mama; un procés viscut. L'activitat amb la bicicleta que inicia en el moment que li diagnostiquen la malaltia es converteix en un mitjà clau i bàsic en el seu procés de superació i recuperació.
Malaltia, escultura, bicicleta. Vida.

Dossier de l'exposició

Consulteu el pòster 

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto