Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

10 anys de la Llei 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere

portada llibre webEl Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones ha publicat el llibre La protecció de la víctima de violència de gènere. Un estudi multidisciplinar després de 10 anys de l'aprovació de la Llei Orgànica 1/2004. Es tracta d'un volum dirigit per la Dra. Ana M. Romero Burillo, professora de Dret del Treball i de la Seguretat Social i directora del Centre Dolors Piera i coordinat per la professora de la UdL amb la col·laboració de la gestora de gènere, Cristina Rodríguez, dins la Col·lecció Estudis de l'editorial Thomson-Reuters Aranzadi.

Sense pretensió d'exhaustivitat, aquesta obra analitza la Llei 1/2004, de 28 de desembre, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere des de un punt de vista multidisciplinari abordant temes de màxim interès i actualitat. L'anàlisi de la Llei s'ha centrat, doncs, en àmbits relacionats amb el paper de les administracions públiques en l'eradicació de la violència contra les dones, amb les mesures de sensibilització, prevenció i detecció en diferents àmbits, els drets de les víctimes, amb les actuacions en matèria d'inserció laboral, de foment del ocupació, de protecció i de tutela de les treballadores, aspectes penals i civils o a l'acció normativa de les comunitats autònomes.

Per a això, compta amb la participació d'especialistes de diverses disciplines de l'àmbit de les Ciències Socials i Jurídiques, persones expertes que des dels seus camps de coneixement contemplen la violència de gènere entre les seves àrees d'estudi. Entre elles, hi ha participat professorat de la Universitat de Lleida, com la Dra. M. Àngels Cabasés, professora titular d'Economia Aplicada; la Dra . Mª Ángeles Calero, catedràtica de Llengua Espanyola; la Dra. Neus Cortada, professora titular de Dret Civil, el Dr. Josep Moreno, professor titular del Dret del Treball i la Seguretat Social; la Dra. Adoración Padial, Professora Titular de Dret Civil; la Dra. Agnès Pardell, catedràtica de Dret del Treball i la Seguretat Social; la Dra. Ana M. Romero, professora titular de Drets del Treball i de la Seguretat Social i la Dra. Dolors Tolrà, professora titular de Dret Civil.

També hi col·labora professorat d'altres universitats, com la Dra. Núria Torres, Professora Agregada (Interina) de Dret Penal de la Universitat Rovira i Virgili, la Dra. Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la Univeristat Autònoma de Barcelona, la Dra. Mª Isabel Menéndez, professora titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Burgos i la Dra. Ana Rosa Argüelles i el Dr. Luís Antonio Fernández, professorat titular de Dret del Treball i de la SS de la Universidad de Oviedo. En representanció d'institucions i entitats com la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista de la Generalitat de Catalunya o en Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris hi han participat la Dra.M. Àngels Gensana i la Dra. Carme Valls, respectivament. 

La directora del Centre Dolors Piera i de la publicació, l'Ana M. Romero, afirma que després d'una dècada de l'entrada en vigor de la Llei, és un moment idoni per realitzar una valoració i un balanç del seu recorregut i, amb aquesta finalitat, aquesta obra analitza la Llei des d'un punt de vista multidisciplinari, abordant temes de màxim interès i actualitat.

 

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto