Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Presenten el Servei d'Intervenció Especialitzada d'atenció a dones en situació de violència de gènere al grau d'Educació Social

sie1L'alumnat de primer curs del Grau d'Educació Social ha tingut l'oportunitat de conèixer el Servei d'Intervenció Especialitzada, un servei gratuït que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles, de la mà de l'educadora social del servei, Iolanda Teixidó. La conferència, titulada La figura de l'educadora social en un servei d'intervenció especialitzada en l'atenció de dones i filles i fills en situació de violència de gènere, ha posat de relleu els diferents programes que duu a terme el servei i la figura professional de l'educadora o educador social en aquest àmbit. 

 

 

 

sie2L'activitat s'ha dut a terme, a mode de seminari, en el marc de l'assignatura Conceptes bàsics d'educació, impartida per la professora Anna Soldevila, en el mòdul corresponent a l'aprenentatge-servei, que integra el servei a la comunitat amb l'aprenentatge de continguts, competències, habilitats o valors. En aquest cas, el Centre Dolors Piera i el Servei d'Intervenció Especialitzada ofereixen continguts especialitzats en matèria de gènere i no discriminació que després reverteixen en la comunitat universitària. L'alumnat dissenyarà uns treballs pràctics amb la idea de que es puguin dur a terme a la pràctica. 

El Seminari s’emmarca en el projecte finançat pel Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad - Instituto de la Mujer i el Fons Social Europeu titulat Violència de gènere: joves i adolescents. Detecció i propostes d’actuació per a la millora de la coordinació dels recursos de prevenció i atenció entre la universitat i altres institucions. 

Prèviament, l'alumnat de primer, en el marc de l'assignatura Teories i institucions contemporànies de l'educació va realitzar un taller de prevenció de la violència de gènere en l'àmbit de la parella a càrrec de la gestora en gènere del Centre Dolors Piera Maika Molina. 

Servei d'Intervenció Especialitzada

El Servei d'Intervenció Especialitzada és un servei gratuït de la Generalitat de Catalunya (Direcció General de Famílies) que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles. També incideixen en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària. Compten amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.

L'objectiu principal és oferir informació, atenció i recuperació a les dones que han estat o estan en processos de violència masclista, així com els seus fills i filles a càrrec i potenciar els programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació. Els objectius específics són:

  • Proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada en relació al procés de violència viscut.
  • Adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones que han patit o pateixen violència.
  • Treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones.

L'accés al servei es fa principalment a través de:

  • La xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència.
  • Els serveis de salut d'atenció primària.
  • Els serveis socials d'atenció primària.
  • Associacions de dones, quan reglamentàriament s'estableixi.

Servei d'Intervenció Especialitzada a Lleida

Rambla de Ferran, 43 baixos
25007 Lleida
973 24 65 07
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

LLEI 5/2008, de 24 d'abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista. (DOGC  núm. 5123 publicat el  02/05/2008)

L'activitat compta amb el suport de: 

IM FSE

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto