Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La Facultat de Medicina acull les I Jornades Feministes sobre violència de gènere

inaguracion

El Consell de l'Estudiantat de la Facultat de Medicina, gràcies a la implicació de Nelson Montes Piñuela, ha tingut la brillant iniciativa d'impulsar la I jornada feminista sobre la prevenció i detecció de la violència de gènere en l'àmbit de la salut que ha estat coorganitzada amb el Centre Dolors Piera.

 

 

La jornada, adreçada a tota la comunitat universitària i al públic en general, però especialment a l'estudiantat dels graus de la facultat de medicina, ha permès donar eines per a la prevenció de la violència de gènere, amb la finalitat de saber identificar els comportaments i conductes de la violència psicològica en les relacions de parella. S'han compartit les experiències d'entitats i institucions en l'atenció de dones en situació de violència masclista i en la intervenció amb homes maltractadors, també s'han donat a conèixer els instruments i tècniques per a detectar situacions de violència de gènere en l'atenció primària.

taller Maika 2La jornada es va realitzar els dies 19 i 20 d'abril a l'Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut i ha comptat amb la conferència- taller “Com prevenir la violència de gènere” , a càrrec de la gestora en igualtat d'oportunitats del Centre Dolors Piera Maika Molina Molina i una taula rodona formada per Maria Mesalles Villanova, Psicòloga en el Centre d'Informació i Atenció a les dones de l'Ajuntament de Lleida(SIAD) amb una intervenció titulada “L'atenció a dones en situació de violència masclista” , i per Adrià Seguer Vicente, psicòleg i psicoterapeuta a l'Associació Conexus, amb la ponència titulada ” Intervenció psicosocial amb homes que exerceixen violència masclista contra la parella. Consideracions en la intervenció amb homes joves” i Alba Piñol treballadora social del CAP Eixample amb la intervenció titulada “Com detectar casos de violència de gènere en l'atenció primària?”.

La jornada ha tingut un caràcter participatiu, ja que les ponències s'han estructurat en tallers on el feedback entre l'alumnat i les persones professionals ha permès desmitificar els mites sobre la violència masclista i reflexionar com la socialització de gènere influeix en la interiorització de conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones. I com les idees de l'amor romàntic contribueixen a què les dones no identifiquin les relacions abusives o de maltractament psicològic en les relacions de la parella. 

Accions pedagògiques, com aquesta jornada, volen generar canvis i modificacions en l’imaginari de la comunitat universitària respecte a la violència de gènere per tal d’aconseguir un estat d’opinió de tolerància zero. També és molt important la formació de professionals que incloguin la perspectiva de gènere en la seva activitat professional i en la seva vida personal, per tal de tenir eines per transformar la realitat amb la finalitat d’apropar-nos a una societat més justa i igualitària.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto