Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Radical-ment feministes, 40 anys després de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona

radicalment feministesLa Xarxa Feminista i Ca La Dona, des de fa prop d'un any estan treballant en l'organització de les IV Jornades Feministes "Radicalment-Feminista 2016" que tindran lloc els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. Les primeres jornades van tenir lloc a 1976 al Paranimf de la Universitat de Barcelona.

La celebració de grans trobades feministes cada 10 anys s’ha convertit en una fita i un estímul. 

 

Des de farà quaranta anys, el moviment feminista català s’ha autoconvocat en una celebració especial els anys acabats en 6:

l’any 1976 les “Primeres Jornades Catalanes de la Dona”
l’any 1996 “20 anys de Feminisme a Catalunya”
l’any 2006 “Les dones sabem fer i fem saber”.

Dones, lesbianes i trans, grups i col·lectius feministes, convidem a participar en les jornades “Radical-ment feministes” que tindran lloc a Barcelona, els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. Una trobada gran, àmplia, oberta, divertida, creativa, flexible… on totes les formes de pensament, sentir, fer, tots els orígens, les identitats i les opcions vitals i sexuals hi estan convocades. Unes jornades per crear espais físics, mentals i simbòlics que ens facin viure, conèixer i sentir tota la riquesa que constitueixen els feminismes.

El desig de les organitzadores és que totes les dones, lesbianes i trans les sentin seves, com una cosa pròpia i necessaria, com un camí de creixement i de compartir sabers, i on es puguin contagiar positivament els diferents sabers, projectes, enfocaments i desitjos intergeneracionals.

Les jornades comptaran amb espais creats per a la seva projecció en diferents formats: les "Taules de debats", on es podran tractar la gran diversitat de temes que es presentin des de diferents enfocaments; també hi haurà "Tallers", on es tractaran temàtiques dels diferents eixos decidits per les jornades.

D'una altra banda, es podrà participar en les "Intervencions Artístiques", que consistiran en espais artístics feministes amb diferents formats, cinematogràfic, documental, fotogràfic, litería, teatral, músiques, dansa, pictòric, etc. i també hi haurà la "Fira Feminista", que consistirà en un espai de trobada ampli, obert i informal com si es tractés d' una plaça pública, on es visualitzi la diversitat de dones, lesbianes i trans.

Programa de les jornades

Font: Jornades Feministes 2016

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto