Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

L'emprenedoria de les dones en el medi rural a debat en un curs de matèria transversal (1 ECTS)

foto rural 2016Les Jornades Rurals: Emprenedoria de les dones en el medi rural, reconegudes amb 1 ECTS de matèria transversal, estan coorganitzades pel Centre Dolors Piera, i el Departament de Tecnologia d'Aliments de la UdL de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària, amb la col·laboració de la professora Olga Martín Belloso, responsable del grup consolidat de recerca Tecnologies Innovadores per a l'obtenció d'Ingredients i Productes Alimentaris i Directora de l'Escola de Doctorat de la Universitat de Lleida. Es celebraran per commemorar el 15 d’octubre Dia Internacional de les Dones Rurals. 

INSCRIPCIÓ TANCADA. 

 

 

Aquesta jornada té per objectiu visibilitzar l'emprenedoria femenina en l'àmbit rural. Se centrarà en les dones del medi rural, sobretot les més joves, que amb una alta formació gairebé totes tenen estudis universitaris, han entès perfectament les possibilitats que s'obren amb la diversificació de l'economia als seus territoris, a través d'activitats que complementen a l'agricultura. 

En els últims anys el paper de les dones emprenedores està assolint cada vegada major protagonisme en l'economia rural. En aquest entorn, el 54% [1]de les persones que decideixen emprendre un negoci són dones, davant un 46% d'homes, mentre que si parlem del món urbà el percentatge de dones empresàries descendeix fins al 30%, davant el 70% d'homes.

Gairebé 8 de cada 10 (el 79 %) de les empresàries rurals són autònoms, i aposten per posar en marxa iniciatives empresarials que oferten productes o serveis dels quals manca el seu entorn.

L'emprenedoria és, en paraules de Sampedro y Camarero ‘la figura que millor exemplifica aquesta nova imatge d'un medi rural ple de nous recursos i possibilitats ''’

La jornada es reconeix amb 1 ECTS.

Consulteu el programa

Dia: 18 d’octubre de 2016.

Hora: 16.15h a 19.30h

Lloc: Sala de Graus de l'edifici 1 de la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària

Preu: 39,53 €.

Inscripció: al formulari en línia (les places són limitades i es cobriran per ordre d'inscripció). El termini d'inscripcions finalitzarà el dia 13 d’octubre de 2016, llevat que s'omplin totes les places.

La jornada comptarà amb:

  • Conferència marc : Emprenedoria de les dones al món rural avantatges i obstacles, a càrrec de Teresa Vallès, Directora de la empresa El Pastoret de la Segarra.
  • Taula rodona: Dones joves emprenedores al món rural Hi participen:

Avaluació de la Matèria Transversal

Assistència a la Jornada i realització d'un resum d’una de les ponències extensió mínima 3 pàgines a lletra Arial 11, espaiat senzill. Qualsevol treball copiat, total o parcialment, serà un suspens automàtic.

Termini de lliurament d'activitats: 9 de desembre de 2016
Enviar-ho a l'adreça de correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Matrícula

IMPORTANT: Les persones interessades hauran d'inscriure's mitjançant el formulari d'inscripció juntament amb totes les dades de contacte correctament, especialment el nom i cognoms, el DNI, el telèfon i el correu electrònic. Un cop s'hagi efectuat la inscripció, s'emetrà una butlleta de pagament que s'enviarà al correu electrònic indicat i que s'haurà de retornar al Centre Dolors Piera segellat per l'entitat bancària.

consell social udl tecnologia dels aliments udl


[1] [1] PLAN PARA LA PROMOCIÓN DE LAS MUJERES DEL MEDIO RURAL (2015‐2018) Ministerio de Sanidad, de Servicios Sociales e Igualdad

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto