Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència a la UdL

neurocientificasAmb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer), el proper 12 de febrer, el Comitè de Dones en Neurociència de la "Sociedad Española de Neurociencia” (SENC) ha coordinat la celebració de la I Jornada de Neurocientífiques que es realitzarà de forma simultània en 25 institucions de l’Estat espanyol.

A Lleida, la jornada està organitzada per Ester Desfilis i Loreta Medina (de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i la Universitat de Lleida) i es durà a terme a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina a les 11 del matí; hi participaran algunes neurocientífiques procedents de diferents camps de la ciència (biologia, psicologia i medicina) i amb diferents trajectòries professionals que ens parlaran del seu treball.

 

 

El programa de la jornada serà el següent:

11:15h Presentació a càrrec de la Dra. Rosa Mª Soler Tatché, Degana de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida.

11:30h a 12:30h Simposi:

  • 11:30h. Unlocking cell type heterogeneity in the brain. Dra. Elisenda Sanz Iglesias, Investigadora Postdoctoral de l’Institut de Neurociències, Universitat Autònoma de Barcelona.
  • 11:50h. Biomarcadores en Esclerosis Múltiple: nuevas perspectivas. Dra. Sara García Gil-Perotín, Metgessa Resident de Neurologia de Hospital La Fe, València.
  • 12:10h. La neurociència de l’emoció i la cognició. Dra. Laura Jiménez Ortega, Professora Contractada i Doctora de Psicobiologia de la Universidad Complutense de Madrid.

12:30h Taula rodona, participada per:

  • Dra. Elisenda Sanz Iglesias, Investigadora Postdoctoral de l'Institut de Neurociències a la Universitat Autónoma de Barcelona.
  • Dra. Sara García Gil-Perontín, Metgessa Resident de Neurologia a l'Hospital La Fe de València.
  • Dra. Laura Jiménez Ortega, Professora Contractada i Doctora de Psicobiologia a la Universidad Complutense de Madrid.
  • Dra. Ester Desfilis Barceló, Professora Agregada del Pla Serra Húnter de Psicobiologia a l'IRB Lleida, Universitat de Lleida
  • Dra. Loreta Medina Hernández, Catedràtica del Pla Serra Húnter d'Anatomia y Embriologia Humana, i IP de grup d'investigació en Neurobiologia, IRB Lleida, Universitat de Lleida.
  • Lorena Morales García, Becaria i Investigadora predoctoral en formació a l'IRB Lleida, Universitat de Lleida.

Aquest serà el tercer aniversari del naixement del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència, un dia creat per les Nacions Unides l’any 2015 i celebrat per primer cop el 2016, mitjançant diverses accions de sensibilització i educació. La voluntat és trencar amb els estereotips i rols de gènere en el camp de la ciència, promovent l’activitat i participació de les nenes i les dones en educació, ocupació i presa de decisions en l’àmbit científic, sempre en condicions d’igualtat, per deixar així de banda les discriminacions que el gènere femení pateix en aquests cercles, i assolir el reconeixement que se’ls hi és lícit.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto