Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Inauguració de la plaça Dolors Piera al barri de Balàfia de Lleida

carrerEl 15 de febrer es va inaugurar a Lleida la plaça dedicada a la mestra i feminista militant que dóna nom al nostre Centre: Dolors Piera. La directora, Ana Mª Romero, va assistir en representació de la nostra entitat i va participar en l'acte de descoberta de la placa.

L'espai dedicat a Piera es troba al barri de Balàfia de la ciutat de Lleida, al final de la rambla Corregidor Escofet, entre la plaça dels Països Catalans i el carrer Vic. Amb aquesta iniciativa, es reconeix el compromís de l'activista vers la lluita per la igualtat de gènere i la promoció de les dones, així com la seva entrega per convertir l'educació en una eina per l'evolució i el canvi social. 

Àngel Ros, alcalde de la ciutat, va presidir l'esdeveniment i va afirmar “que Lleida dediqui noms de carrers i places a dones és una qüestió de justícia i igualtat". 

Durant l'acte, també va intervenir Jos Farreny, presidenta de l'entitat i impulsora d'aquest nomenament, Dona Balàfia, qui ha continuat amb la proposició de nomenclatures femenines i ha demanat que s’instal·li una placa de reconeixement a la plaça Marta Mata, petició que l’alcalde s’ha compromès a impulsar. 

Dolors Piera va ser pionera en l'educació progressista, primera dona regidora a l’Ajuntament de Barcelona durant els últims dos anys de la Guerra civil espanyola pel PSUC i co-fundadora de la Federació Espanyola de Treballadors de l'Ensenyança (FETE-UGT). 
Si voleu saber-ne més sobre Dolors Piera podeu consultar la nostra pàgina web, on hi trobareu la referència de la biografia de Cèlia Cañellas i Rosa Toran Dolors Piera. Mestra, política i exiliada, així com un documental que li fa homenatge.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto