Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Taller sobre la violència de gènere en l'àmbit de la parella a les aules de la UdL

tallers

El Centre Dolors Piera, juntament amb professionals de diferents branques del coneixement imparteixen uns tallers per a l'alumnat dels diferents graus de la Universitat de Lleida, on s'exposen els perills de la violència de gènere en l'àmbit de la parella i com combatre-la des de la perspectiva dels estudis que realitzen.

El dijous 1 de març va tenir lloc el taller per a l'alumnat del grau de Dret en una aula de la pròpia facultat. L'encarregada de realitzar el taller per part del Centre és la gestora en igualtat i gènere Cristina Rodríguez Orgaz. Durant la seva intervenció va introduir el concepte de violència de gènere i com repercuteix i s'interioritza en el dia a dia de qualsevol persona, ja que la violència de gènere és fruit del sistema heteropatriarcal, masclista i androcèntric en què vivim, tot generant comportaments i conductes en detriment de la igualtat de gènere i oportunitats entre dones i homes. 

Durant aquesta part de la sessió es sensibilitza a l'estudiantat mitjançant, per exemple, dades i estadístiques que recullen les opinions d'alumnat de la UdL quant a les relacions de parella que mantenen, i que fan palès en la integració del masclisme en les noves generacions. Així es va posar de manifest en la recerca realitzada pel Centre l'any 2013 sobre la percepció de la violència de gènere en l'estudiantat universitari. 

La segona part del taller va a càrrec de professionals especialistes en l'àmbit de coneixement que cursa l'alumnat. En el cas del taller a la Facultat de Dret, l'advocada especialitzada en gènere, Anna Nadal i Braqué, va exposar exemples casos reals protagonitzats per joves que havien patit violència de gènere, amb el suport de documents jurídics com són la denúncia, la sentència, les mesures civils i penals, entre d'altres, per donar l'oportunitat de conèixer de primera mà la pràctica jurídica en aquest àmbit.

A més, l'objectiu final del taller és fer conscient l'alumnat dels efectes i perills que això comporta i proporcionar eines, consells i indicadors per identificar la violència de gènere, com el violentòmetre del Centre Dolors Piera. En aquest sentit, els tallers es traslladaran al major nombre possible d'estudis universitaris. Els propers 12 de març i 16 d'abril es duran a terme a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i a la Facultat de Medicina de la UdL, respectivament.

Aquesta activitat s'ha realitzat gràcies a la col·laboració de l'Instituto de la Mujer del Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto