Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La Nobel de la Pau Shirin Ebadi, honoris causa de la UdL

L'advocada iraniana Shirin Ebadi, premi Nobel de la Pau 2003, serà nomenada doctora honoris causa de la Universitat de Lleida (UdL) el proper mes de maig. Així ho ha aprovat avui el Consell de govern a petició de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, que ha proposat atorgar la distinció a aquesta defensora dels drets humans, en especial dels dels infants i de les dones, coincidint amb el cinquantè dels estudis de Dret a Lleida.

Ebadi va ser una de les primeres dones jutgesses del seu país, d'on es va haver d'exiliar al 2009 després de ser degradada i perseguida. Aquesta jurista, que compta amb 25 doctorats honoris causa a països com els Estats Units, Islàndia o Austràlia, ha estat advocada defensora de molts casos on es van vulnerar els de drets humans i polítics de ciutadans iranians, com el de la tortura i assassinat de la periodista Zahra Kazemi.

La primera dona musulmana guardonada amb un premi Nobel es va mostrar molt crítica amb la reforma que limita la justícia universal que va aprovar el Govern espanyol al 2014. Shirin Ebadi és partidària de la globalització de la justícia "per fer el món més petit pels criminals i els dictadors, perquè no puguin evitar la resposta dels tribunals".

L'acte d'investidura tindrà lloc el dia 8 de maig a les 18.00h a la Universitat de Lleida. 

Font: Oficina de Premsa Universitat de Lleida

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto