Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

"Reines". Lliçons d'època moderna

web ReinesAprofitant la coincidència de l’estrena de vàries pel·lícules, totes elles de reconeguda qualitat i de temàtica similar centrades en aproximacions biogràfiques a reines de l’època Moderna, el grup d'Estudis d’època moderna: història, literatura i art, integrat per professorat de la Facultat de Lletres especialistes en estudis d’època Moderna (segles XVI-XVIII), com el professor Antoni Passola o la professora M. José Vilalta, ens ofereix l’oportunitat d’aprofundir en aquesta temàtica d’indubtable interès en les V Lliçons d’època moderna ja que enllaça qüestions de gènere amb l’accés i exercici del poder polític, un àmbit tradicionalment masculí.

 El grup posa de manifest que vivim en una època on es constata que ja no és admissible seguir explicant el re-lat històric amagant o silenciant l’innegable protagonisme de les dones en tots els aspectes de la vida econònomica, social política i cultural de les societats històriques o actuals.

Les Lliçons d’Època Moderna que ara presenten afermen aquesta perpectiva innovadora de la recerca recent i suposen una afirmació clara i contundent d’aquesta reivindicació en el terreny de l’anàlisi científica, a través, en aquest cas, de biografies adaptades a la fic-ció cinematogràfica, assumpte, també, de notable rellevància i actualitat.

Les V Lliçons estan integrades per un cicle de conferències i sessions de cinema que compta amb la col·laboració de la sala Funàtic:

Conferències

  • Dimecres 3 d’abril de 2019, 12:00, Sala de Juntes de la Facultat de Lletres (edi-fici Rectorat, 3r pis)
    Ser reina a l’Europa Moderna. Dones en el món masculí del poder, a càrrec de la Dra. María de los Ángeles Pérez Samper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. 
  • Dimecres 30 d’abril de 2019, 11:30, Aula 3.20 (edifici Rectorat, 3r pis)
    Imagineria del poder (en femení). La representació de la Reina a la península ibèrica (sigles XVII-XVIII), a càrrec del Dr. Ivan Rega Castro, professor ajudant lector d’Història de l’Art, Universidad de León.

Sessions de cinema

  • Dimarts, 26 de març de 2019, a les 16 h, al Funàtic-Screenbox. La favorita (The Favourite), dirigida per Yorgos Lanthimos, Regne Unit, 2018, 121', VOSE.

 Podeu descarregar-vos el cartell de les V Lliçons d'Època Moderna. Reines

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto