Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Una educació física menys sexista és possible”, treball guanyador del I Premi Aurèlia Pijoan Querol

premi aurelia pijoan“Una educació física menys sexista és possible” és el títol del TFG guanyador del I Premi Aurèlia Pijoan Querol al millor treball Fi de Grau amb perspectiva de gènere de la Universitat de Lleida dotat amb 1.000 euros. L’autora és l’Eva Guardiola Samá, alumna la doble titulació Grau en Educació Infantil i Grau en Educació Primària de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social i la seva tutora és la Carme Molet Chicot, professora del Departament de Didàctiques específiques de la mateixa facultat i especialista en pedagogies feministes i interculturals.

El Jurat, reunit el 26 de novembre i format per la Coordinadora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació, Núria Camps, la directora del Centre Dolors Piera, Ana Romero, i les porfessores M.José Vilalta, Antonieta Jarne i Loreta Medina, ha tingut en compte la temàtica d’enorme actualitat que és objecte d’estudi en el treball, el rigor i la coherència metodològica, l’excel·lent tractament bibliogràfic realitzat en el marc teòric del treball, en especial la bibliografia d’importants autores feministes de referència, el bon ús del llenguatge no sexista i la rellevància de les conclusions derivades del treball que permeten seguir avançant en la consecució de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’àmbit de l’educació física.

Al premi s’hi podia presentar l’alumnat que hagués realitzat el TFG durant el curs lectiu 2018-2019, qualificat amb una nota mínima de 9, i que incorporés la perspectiva de gènere en l’abordatge de l’objecte d’investigació. El nombre total de treballs presentats han estat 15, 14 dels quals d’autoria femenina, sobre temes diversos i procedents de diferents centres i facultats de la UdL. Concretament, 3 de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, 8 de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, 1 de la Facultat de Lletres, 1 d’ETSEA, 1 de la Facultat de Dret i Economia i 1 de la Facultat de Medicina.

El Centre Dolors Piera ha convocat aquest premi per donar compliment a la mesura B.1.3.2 del II Pla d'Igualtat entre dones i homes de la UdL i ha comptat amb el finançament de l’Institut Català de les Dones. A través d’aquesta convocatòria es pretén fomentar la integració de la perspectiva de gènere a la recerca i a la docència, i visibilitzar la recerca en gènere que fa l’alumnat.

El lliurament del Premi tindrà lloc el dia 16 de desembre a les 13.15 hores la sala de juntes del 2n pis de l’edifici de Rectorat.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto