Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Calendaris per la igualtat a la UdL

Uns calendaris de butxaca per a la igualtat per a rebre l'any 2020 ha estat una de les accions que el Centre Dolors Piera ha realitzat en el marc de les accions de sensibilització previstes en el desplegament del Pacte d’Estado contra la Violència de Gènere a la nostra Universitat per a l’any 2019. El disseny ha anat a càrrec de la María Murnau, coneguda amb el pseudònim Feminista Ilustrada, amb la col·laboració del Servei d’Edicions i Publicacions de la UdL.

En total, són 5 propostes, les imatges dels quals pretenen conscienciar sobre les situacions de desigualtat de gènere que es donen en el context universitari, com poden ser la invisibilització dels referents femenins i de les seues aportacions als sabers acadèmics, les dificultats en la promoció de la carrera professional o les violències de gènere. S'han realitzat 2.500 exemplars que s'han distribuït per tots els centres i facultats de la Universitat de Lleida. 

 

El compromís de la UdL amb la igualtat efectiva entre dones i homes i el respecte a la diversitat sexual s’ha traduït en els darrers anys en el desplegament de dos Plans d’Igualtat, un “Reglament d’actuació davant supòsits de violència de gènere, per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere”, altres normatives i nombroses activitats per eradicar els estereotips i rols que afecten directament en la trajectòria acadèmica i professional de les persones, per promoure continguts amb perspectiva de gènere i per prevenir les violències. Aquesta guia n'és una mostra més.Altres accions que s'han dut a terme amb els fons del Pacte d'Estat són la realització d'un estudi sobre la percepció de la violència de gènere i LGBTIfòbica a la UdL, tot comptant amb l'alumnat, el personal d'administració i serveis i el personal investigador; la redacció de la Guia Ens ho mirem? Guia d'autodiagnosi de gènere per a grups i associacions universitàries o la creació d'una Xarxa Lila per a les festes universitàries. 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto