Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Evolució en clau de gènere

evolució en clau de gènereEvolució en clau de gènere és el títol de l'exposició que ha realitzat el Centre Nacional d'Investigació sobre Evolució Humana (CENIEH) que acull la Universitat de Lleida al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del 2 al 27 de març. 

L'exposició, organitzada pel Centre Dolors Piera amb la col·laboració de la professora Ester Desfilis del Departament de Medicina i amb el suport del Vicerectorat d'Activitats Culturals i Projecció Universitària, té com a objectiu trencar amb l'androcentrisme que des dels seus inicis ha emmarcat la nostra cultura i, en aquest context, els estudis sobre l'evolució humana.

L'activitat es complementarà amb dues cconferències que tindran lloc el dia 4 i el dia 25 de març a les 19.00 hores a càrrec d'especialistes de primera línia en la matèria. 

La primera conferència anirà a càrrec de la Dra. Margarita Sánchez Romero, arqueòloga i professora titular de Departament de Prehistòria i Arqueologia a la Universitat de Granada i Vicerectora d'Igualtat de la mateixa Universitat. Impartirà una conferència titulada "Tot considerant les dones en la (Pre)Història. Qüestionant els discursos sobre el passat" que versarà sobre l'absència de les dones en els discursos històrics. Tindrà lloc a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera. 

La segona conferència la dictarà la Dra. Paloma González Marcén, arqueòloga i professora titular de Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i codirectora de Centre d'Estudis de l'Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria (CEPAP) adscrit a la UAB. La seva conferència duu per títol "Arqueologia, feminisme i gènere: impacte social i cultural més enllà de la recerca". Tindrà lloc a la sala de juntes de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social. 

Consulteu el catàleg de l'exposició

 

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto