Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

La UdL, entre les 100 universitats compromeses amb la igualtat de gènere al THE Impact Ranking

La Universitat de Lleida (UdL) s'ha classificat entre les 100 universitats amb un compromís en igualtat de gènere, d'un total de més de 400, segons el rànquing Times Higher Education’s Impact 2020. Ha obtingut una valoració de 63,4 sobre 100, i ha aconseguit la 94a posició entre 401 universitats d'arreu del món, la novena de l'Estat i la cinquena catalana, seguint a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Pompeu Fabra (UPF), la Rovira i Virgili (URV) i la UdG.

L'estudi analitza l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i reflecteix l'impacte de les universitats en la societat en funció del seu èxit en l'acompliment de diferents ODS. En aquesta segona edició, la primera en la qual participa la UdL, l'anàlisi s'ha ampliat d'11 a 17 ODS. En total, han aportat dades 766 universitats de 85 països.

En concret, el rànquing valora acabar amb la pobresa i la fam; promoure una bona salut i benestar i una educació de qualitat; assolir la igualtat de gènere i el creixement econòmic; proporcionar accés a aigua neta i sanejament i a energia assequible i neta; fomentar la innovació; reduir les desigualtats; construir ciutats i comunitats sostenibles i aconseguir un consum i producció responsables; abordar el canvi climàtic; gestionar de manera sostenible la vida a l'aigua i la terra; promoure societats pacífiques; i revitalitzar les aliances globals. Per a cada ODS s'han valorat diferents indicadors.

La UdL ha presentat dades per a cinc apartats: Educació de qualitat, Igualtat de gènere, Energia assequible i no contaminant, Reducció de desigualtats i Aliances per a l'assoliment dels objectius. Quant a la qualitat docent, amb una valoració de 80,8 sobre 100, ocupa el lloc 21 del món entre 601 universitats participants, el quart a nivell de l'Estat espanyol i el tercer de Catalunya, només per darrere de la Universitat de Girona (UdG) i la Universitat de Barcelona (UB).

Pel que fa a la qualitat de la docència, la UdL ocupa el lloc 21 del món; quant a reducció de desigualtats, se situa entre les posicions 101 i 200; a energia assequible i no contaminant, a la franja 201-300; i en aliances per a l'assoliment dels objectius, entre els llocs 400 i 600. "Uns resultats que posicionen la Universitat majoritàriament per damunt la mitjana entre les institucions del rànquing", segons l'equip de direcció de la UdL.

"El resultat d'aquesta avaluació valida les actuacions que en relació als objectius de desenvolupament sostenible impulsa la Universitat des de diferents àmbits d'activitat i reforça la necessitat de continuar treballant en la implementació d'altres que, amb la implicació de la comunitat universitària, han de permetre millora la seua contribució", afegeix Camps.

El consell de direcció també valora que amb aquests resultats, "la UdL amplia encara més la presència en els principals rànquings internacionals que mesuren la qualitat de les institucions d'educació superior, on ja participa en el THE World University Rankings, el Times Higher Education Teaching Ranking o l' Academic Ranking of World Universities, entre altres".

Impact Ranking 2020

Font: Oficina de Premsa

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto