Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Jornada feminista a Lleida per la Justícia Climàtica i la Justícia Sexual i Reproductiva

jornada feminista addssrrLa crisi climàtica és el producte d'un model econòmic que prima la lògica extractiva i els processos d'acumulació i de consumisme salvatge que genera milions de persones expulsades i desplaçades i destrueix i esgota els recursos naturals. Aquest model econòmic s'ha d'entendre com a part del sistema heteropatriarcal i racista. 

Les estructures entrellaçades d'opressió que ha generat la crisi climàtica són les mateixes estructures d’opressió que estan determinant la capacitat de la població de gaudir de Justícia Sexual i Reproductiva. Per tant, l'assoliment de la Justícia Climàtica així com de la Justícia Sexual i Reproductiva, no poden deslligar-se de les lluites socials i econòmiques.

L'abordatge per a la superació de les causes estructurals que originen les discriminacions, les violències i la destrucció del planeta requereixen de respostes transformadores i inspiradores que es construeixin des d'una visió holística i que integri la interconnexió entre la Justícia Climàtica i la Justícia Sexual i Reproductiva, així com també la garantia dels drets sexuals i reproductius de les dones i les persones heterodissidents.

 Amb Fruita amb Justícia Social, Grup Feminista de Ponent, Marea Lila, l'Associació de Dones del Món Rural, Gemma Casals i Cris Guiu.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto