Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Actes de commemoració del 25 de novembre a la UdL

Dia 25N bannerEl 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

La Universitat de Lleida, a través del Centre Dolors Piera ha organitzat diferents activitats per a commemorar aquesta data i participa dels actes institucionals programats amb aquesta finalitat.

Dins del Programa Aules Feministes, que té per objectiu la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència universitària, ha programat dues conferències. La primera, tindrà lloc el 22 de novembre a les 19.00 hores a la sala de videoconferències del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera. Porta per títol "Prevenció i actuacions vers la violència de gènere. Què diuen les evidències científiques?" que impartirà Mar Joanpere Foraster, doctora en sociologia per la Universitat de Barcelona. La seva línia de recerca principal s'ha centrat en l'anàlisi i la prevenció de l'assetjament sexual, especialment en el context universitari i a les zones d'oci nocturn. És co-fundadora del moviment MeToo a la universitat després d'haver estat la primera víctima en guanyar un cas d'assetjament sexual a l'àmbit universitari.

La segona conferència, es titula "LA protecció laboral de la víctima de violència de gènere" que dictarà Teresa Velasco Portero, professora de Dret del Treball de la Universitat San Ignacio de Loyola de Còrdova. La seva activitat investigadora s'ha especialitzat en la Igualtat d'Oportunitats a l'Empresa, on els seus treballs han estat premiats tant a nivell nacional com internacional.Tindrà lloc el dia 29 de novembre a les 17.00 hores a l'Auditori del campus de Cappont.

Una altra cita serà el XIIè Memorial Hortènsia Alonso estarà dedicat a les violències sexuals i la pornografia que tindrà lloc el 22 de novembre de 2023 a l'Auditori de la Universitat de Lleida, al campus de Cappont i es retransmetrà en directe pel canal de televisió de la UdL. El públic en general s'ha d'insciure a través del formulari d'inscripció.  L'alumnat de la Universitat de Lleida interessant en el reconeixement de la matèria transversal pot consultar com formalitzar la matrícula en aquest enllaç.  El professorat d'Educació pot formalitzar la seva inscripció a través del formulari de l'Institut de Ciències de l'Educació de la UdL, atès que és una formació reconeguda pel Departament d'Educació.

Finalment, la UdL participarà en l'acte institucional de commemoració del 25 de novembre a Lleida, que tindrà lloc el 23 de novembre a les 11.00 hores a la plaça Víctor Siurana. En cas de pluja tindrà lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Pública de Lleida. 

Així mateix, participa en la confecció dels manifestos que des de diferents grups de treballs, entitats i institucions s'elaboren per a la commemoració de l'efemèride:

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto