Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

III Jornades feministes: mutilació genital femenina

exp 25 5 MUTILACION programaLes III Jornades Feministes: Mutilació Genital Femenina coorganitzades pel Consell de l’Estudiantat de la Facultat de Medicina i pel Centre Dolors Piera, se celebraran el dia 16 d’abril a l‘Aula Magna de la Facultat de Medicina. Estaran obertes al públic en general, però estan especialment dirigides a l'alumnat del Campus de la Salut (medicina i infermeria).

L'objectiu fonamental d'aquesta jornada és incorporar la perspectiva de gènere en l'àmbit de la Salut mitjançant la prevenció de la mutilació genital femenina (MGF) i de la violència de gènere en l'àmbit de la parella.

El programa compta amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, Afers Socials i Igualtat a través del Institut de la Dona.

La incorporació d'una perspectiva de gènere en la salut implica abordar la influència dels factors socials, culturals i biològics en els resultats sanitaris, per millorar així l'eficiència, cobertura i equitat dels programes. Reconèixer que hi ha distincions en l'estat de salut de dones i homes, que transcendeixen les diferències biològiques i que són construïdes socialment.

La temàtica de la prevenció de la mutilació genital femenina tindrà com a finalitat oferir una visió global mitjançant l’adequada contextualització sociocultural de la MGF. Així com, de les seves conseqüències per a la salut de les dones i les nenes. A més, es donaran estratègies de prevenció per les dones que es troben en situació de risc, i d’assistència a dones que han estat sotmeses a la MGF, des de la perspectiva de l'atenció sanitària.

Una altra temàtica que es tractarà en la jornada és la prevenció de la violència de gènere amb la intenció de facilitar eines per saber identificar els comportaments i conductes de la violència psicològica en les relacions de parella. Com també, donar a conèixer els instruments i tècniques per a detectar situacions de violència de gènere en l’àmbit de l'atenció primària.

Dia: 16 d’abril de 2018.
Hora: 16.15 h a 20.30 h.
Lloc: Aula Magna de la Facultat de Medicina.

Podeu descarregar-vos el programa que també trobareu detallat a continuació:

Conferència: Prevenció i atenció de la MGF des de la vessant de la medicina, a càrrec de la Sra. Lourdes Franco, metgessa de família i Antropòloga membre de la Fundació Wassu-UAB que és una organització científica d'àmbit internacional, que actua per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF) a través de la investigació antropològica i medica, aplicada a la transferència de coneixement.

Conferència: Prevenció i atenció de casos de violència de gènere en l’Atenció Primària, a càrrec de la Sra. Aurora Rovira, metgessa de Primària experta en violència de gènere.

Inscripció

Al formulari en línia (les places són limitades i es cobriran per ordre d'inscripció). El termini d'inscripcions finalitzarà el dia 11 d’abril de 2018, llevat que s'omplin totes les places abans.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto