Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

II Cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes

banner artivismeEl II Cicle Artivisme. Art per a la prevenció de les violències masclistes és una iniciativa formativa reconeguda amb 1 crèdit de matèria transversal que consta de 3 sessions artístiques de diferents disciplines amb perspectiva feminista. 

L'objectiu del Cicle és sensibilitzar i prevenir les violències masclistes des d’una vessant artística i amb professionals àmpliament reconegudes i mediàtiques: Masculinidades Beta, La Melancòmica i Mara Jiménez. 

Podeu consultar el programa

 

Cartell ARTIVISMELa primera sessió tindrà lloc el dia 19 d'octubre a les 12.00 hores a l'Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de Cappont (CCCT). Es tracta d'un cinefòrum a partir de la pel·lícula documental "Clonar a un hombre" d'Iván Roiz que convida els homes a qüestionar la seua identitat, hàbits i actituds. A partir de la pregunta "Què vol dir ser un home", diversos homes comparteixen les seues vivències i reflexionen sobre els seus privilegis i reconeixen les seues vivències. La sessió anirà a càrrec de membres de Masculinidades Beta: Miguel González Lázaro i Patricia Hernández del Rosal. 

La segona sessió, el 24 d'octubre a les 18.00 hores, estarà protagonitzada per l'obra de teatre Elles #cosasdechicas a càrrec de la companyia La Melancòmica, dirigida per la lleidatana Mireia Casado. És un espectacle d'estil interdisciplinari que amb humor satíric fa un bon repàs als clixés de gènere i treu a escena, sense pèls a la llengua, els temes femenins dels quals ningú en parla. 

La darrera sessió, que tindrà lloc el 26 d'octubre a les 18.00 hores, serà una xerrada dinamitzada a càrrec de l'artista multidisciplinar Mara Jiménez, autora dels llibres Acepta y vuela i Más yo que nunca. És la creadora de continguts del compte @croquetamente a Instagram on aborda temes com la grassofòbia, els transtorns de la condicta alimentària, l'autoestima o les xarxes socials. 

Matrícula

El termini d'inscripció i matrícula finalitzarà el 15 d'octubre.

La inscripció, per a l'alumnat que vol el reconeixement del crèdit de matèria transversal, s'ha de realitzar a través de l'aplicatiu d'automatrícula i seleccionar la tarifa ordinària de 18,46€.

Les persones amb carnet de família nombrosa general i família nombrosa especial: enviar el carnet de família nombrosa i el DNI escanejats a l'adreça de correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. tot indicant a l'assumpte "II Cicle Artivisme". L'import de la matrícula de família nombrosa general són 9,23€ i la família nombrosa especial, gratuïta. Us enviarem la butlleta de pagament per correu electrònic i haureu d'enviar el justificant de pagament per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Requisits per al reconeixement de la matèria transversal

1. Haver assistit presencialment a les 3 sessions, i
2. Realitzar un comentari crític sobre les sessions que incloguin una reflexió personal sobre el contingut treballat, amb una llargària mínima de 2 pàgines i màxim de 3 pàgines, amb lletra Arial 11, espaiat senzill. S'haurà d'enviar a l'adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

El termini màxim de lliurament de l'activitat serà el 3 de desembre. Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.

El II Cicle Artivisme està organitzat pel Centre d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones Dolors Piera de la UdL, amb el suport i finançament del Ministeri d’Igualtat, a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere i l'Institut Català de les Dones.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto