Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Docència i Recerca

Docència i Recerca

Des del Centre Dolors Piera proposem bases teòriques i metodològiques que condueixin a la transformació de la docència i la gestió universitàries mitjançant l'organització de formació sobre gèneres específics per al professorat (PDI) i per personal d'administració i serveis (PAS) de la UdL i també organitzem activitats formatives per a l'alumnat (Matèria Transversal), oberts a tota la ciutadania. D'altra banda, fem recerca i la promovem col·laborant amb els grups de recerca de la UdL i amb qualsevol organisme, institució i grup de recerca amb interessos similars. Dins de les activitats formatives també s'inclouen jornades, congressos, trobades, seminaris, etc.

Especialment rellevant és l'apartat que reuneix en aquest espai eines i recursos per a la inclusió de la perspectiva de gènere en les titulacions de la UdL, en compliment del desplegament a partir de 2020 de l’AQU Catalunya de La Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes. A tal fi, es va formalitzar l'Acord núm. 22/2021 del Consell de Govern de 19 de febrer de 2021, pel qual s’aprova la inclusió de la competència transversal de perspectiva de gènere en les titulacions de grau i màster, en consonància amb el Marc General de l'AQU per a la incorporació de la perspectiva de gènere en la docència universitària

Mínor en Gènere i Dret (Minor Gender)

minorQuè és un mínor?

El Mínor és una formació complementària dins dels estudis del grau de Dret que permet a l'estudiantat obtenir competències determinades en aquesta àrea específica del coneixement. La proposta de Mínor en Gènere i Dret, aprovat pel Consell de Govern núm. 106/2015 de 20 de maig de 2015, sorgeix de la conjunció de dos factors:

1. En primer lloc, l'existència d'un grup de professores de la Facultat de Dret i Economia que han introduït la perspectiva de gènere a la recerca i docència del dret o bé que han realitzat una part la seva recerca sobre aspectes o temes relacionats amb la dona.
2. L'aposta decidida per lluitar contra la insivilitat i crear una cultura de sensibilització envers qualsevol situació discriminatòria, d'assetjament i violència 

El Mínor en Gènere i Dret consta de 30 crèdits a realitzar entre l'oferta específica d'assignatures optatives.
Les assignatures del Mínor es poden cursar en un o més cursos acadèmics. 

Les assignatures s'impartiran per mitjà del sistema de formació semipresencial durant el primer i segon semestre de cada curs acadèmic.

Llegeix més:Mínor en Gènere i Dret (Minor Gender)

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto