Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Per què no puc fer-ho? 2017

PQNPF 2016 noticiawebPer què no puc fer-ho? és una jornada adreçada a presentar a l’alumnat de 4t d’ESO de la demarcació de Lleida els estudis de la Universitat de Lleida sense estereotips de gènere, amb l’objectiu d’esperonar l’alumnat femení i masculí en l’elecció de titulacions en què un dels dos sexes està menys representat.

Les eleccions acadèmic-professionals segueixen, encara avui, marcades pel fet de ser noia o noi, de ser dona o home. Concretament, en l'elecció d'estudis s'observa que les carreres típicament femenines són les orientades a professions de tipus assistencial o a l'ensenyament, mentre que les més masculinitzades estan orientades més a aspectes instrumentals (estudis d’electrònica, informàtica, educació física…) la jornada Per què no puc fer-ho? permet trencar amb la influència dels estereotips de gènere de cara a l'elecció de les carreres universitàries. 

Durant el curs acadèmic 2017-2018, el celebraran les jornades el proper  27 d’octubre de 9.00 a 14.00h a la Universitat de Lleida, on es presentaran els estudis de la Facultat de Medicina  concretament el Grau en Ciències Biomèdiques als nois , i els estudis de l’Escola Politècnica Superior a les noies. I ens complau informar-vos de que actualment tenim tenim un total de 429 alumnes inscrits a les jornades - 213 noies i 216 nois-  dels següents instituts: Ronda , Guindàvols, Marius Torres i el Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, Lo Pla d’Urgell de Bellpuig, l'Olivera de la Granadella, i l’Ins. d'Alcarràs. 

Les activitats previstes a la jornada inclouen una presentació dels estudis, així com les seves sortides professionals, visites guiades i tallers pràctics. Durant la jornada, l’estudiantat assistent té l’oportunitat de conèixer de primera mà dones i homes que ocupen llocs rellevants en el món acadèmic i professional. Un dels objectius és que noies i nois puguin tenir models de referència alternatius als que habitualment es visualitzen i, en última instància, permeti promoure la paritat de sexes en els respectius àmbits professionals.

Aquesta jornada és una adaptació dels projectes europeus Girl’s Day i Boy’s Day. El Girl’s Day (’El dia de les noies’) i el Boy’s Day (’El dia dels nois’, Jung’s Tag, en alemany) van nàixer el 2001 i el 2005 a Alemanya, respectivament. Actualment, el Girl’s Day es celebra a Luxemburg, Holanda, Espanya, Polònia  i Kosovo. A Espanya, va començar a Saragossa, el 2008 i poc després es va ampliar la seva celebració a Gijón, Tarragona, Barcelona i a Lleida. El projecte per als nois i les noies es realitza conjuntament a Suïssa, La Universitat de Lleida celebra també des del 2010 les dues iniciatives en una de sola: Per què no puc fer-ho?

Consulteu el tríptic de l'activitat

Programa noies grup 1 (Escola Politècnica Superior)

Programa nois grup 1 ( Facultat Medicina)

Programa noies grup 2 (Escola Politècnica Superior)

Programa nois grup 2 (Facultat Medicina)

Vídeo i galeria fotogràfica

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto