Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament

DIA AVORTAMENT 2022

Cada 28 de Setembre se celebra el Dia per la Despenalització de l’Avortament. La proclamació d’aquesta jornada es va dur a terme en el 1990 en la V Trobada Feminista de Llatinoamèrica i el Carib, realitzada en Sant Bernardo, Argentina.

El seu principal objectiu va ser el de sensibilitzar a la societat i enaltir la gravetat que suposa, en termes de salut pública i drets humans, l’avortament il·legal i insegur. Així mateix, també es pretén crear una sinergia en el moviment feminista llatinoamericà i del Carib i estimular l’aprenentatge i la incorporació de dones amb potencialitat de lideratge.

L'avortament no és un joc, és un dret!, campanya impulsada pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) juntament amb diverses entitats feministes de l’Alt Pirineu i de Ponent, com ara el Col·lectiu Feminista del Pallars Jussà, la Geganta Desperta, del Pallars Sobirà, i la Marea Lila, de Lleida. 

Amb l'audiovisual d'aquesta campanya es visibilitza gràficament la cursa d’obstacles que han de fer les dones pirinenques i de Ponent si volen avortar, d'aquí la idea de mostrar-ho com un videojoc on cal anar superant obstacles.

 

 

Són moltes les pel·lícules que han reflexionat sobre aquest fet que té a veure amb la salut i amb la llibertat d'elecció entorn del mateix cos i per això la majoria se centren en la clandestinitat, en el risc físic i psicològic i en el terrible pes moral i la pressió social que carreguen les dones. De fet el mateix 2022 es va estrenar 'El acontecimiento' dirigida per Audrey Diwan i guanyadora del Lleó d'Or al Festival de Venècia.

Basada en la novel·la autobiogràfica d'Annie Ernaux, és una pel·lícula honesta que segueix a una jove als anys seixanta i que, desesperada per poder continuar els seus estudis, cerca interrompre un embaràs no desitjat davant la hipòcrita societat francesa del moment.


Font: Biblioteca virtual DIBA

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto