Vés al contingut

Pàgina principal de la UdL

Jornada violència de gènere i treball

publicidad web 2La jornada violència de gènere i treball, organitzada pel Centre Dolors Piera, commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

El treball per a la dona maltractada es revela com a un fet bàsic i fonamental, ja que per a la víctima de violència de gènere, tenir un lloc de treball li permet, d'una banda, disposar d'una independència econòmica que resulta indispensable per afrontar la dura realitat que li toca viure i, d'altra banda, ajuda a trencar amb l'aïllament i el risc d'exclusió social que les situacions de maltractament poden conduir.

La sessió té per objectiu analitzar el tractament, tant legal com convencional, que es realitza de la protecció de la treballadora víctima de violència de gènere, tant en l'àmbit laboral com de seguretat social i valorar els avanços portats a terme fins al moment.

 • Dia: 6 de març de 2018

Hora: 9.30h a 14.00h

Lloc: Auditori (Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera)

Podeu descarregar-vos el programa.

Programa

  • Conferència: “La protecció laboral de la treballadora víctima de violència de gènere ”, a càrrec de la Dra. Eva Garrido, Catedràtica del treball i Seguretat Social de la Universitat de Cádiz.
  • Taula rodona: La violència masclista des d'una perspectiva pràctica: experiències pràctiques, amb la participació de la representació de diferents organismes i agents socials, que realitzaran una valoració de les estratègies, avanços i dificultats trobades en l'aplicació de les mesures laborals per a la protecció de les víctimes de violència de gènere. Hi participen: la Sra. Francisca Verdejo, Magistrada jutgessa del Jutjat núm. 2 de Barcelona contra la violència de gènere; el Sr. Ricardo Peciña. Subinspector de treball i professor associat de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Lleida; i la Sra. Neus Moreno, de la Secretaria de les Dones i Polítiques LGTBI de CCOO Catalunya.

Avaluació de la Matèria Transversal

  • Treball de resum de totes les ponències de la jornada amb les següents característiques: 4 ó 6 pàgines a Lletra Arial 12, espaiat 1,5.
  • Qualsevol treball copiat total o parcialment serà un suspens.
  • Obligatòria l’assistència a la jornada i la realització de la activitat d'avaluació.
  • Termini de lliurament d'activitats: 2 d’abril de 2019

Inscripció

Al formulari en línia (Les places són limitades i es cobriran per ordre d'inscripció).

El termini d'inscripcions finalitzarà el dia 2 de març de 2019, llevat que s'omplin totes les places abans.

Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vosté accepta el seu ús.

Accepto